... caminant pel Garraf

... caminant pel Garraf
...gaudiu amb nosaltres del Garraf... de la muntanya!

dilluns, 29 d’abril del 2013

Diumenge 05/05/2013 Caminada CERN: Can Grau – Olivella – Can Grau.

Caminada CERN: Can Grau – Olivella – Can Grau.

Diumenge 05/05/2013
Sortida des de Can Grau
HORA: 8:30 del matí. (aprox.)
Caminada circular (final en aquest mateix indret)
Fins al punt de sortida s’ha anar en cotxe, per tant l’hora d’inici de la caminada depèn de l’hora que arribem. El punt de trobada dels cotxes serà a les 8:00 a la primera rotonda de les costes del Garraf (la que hi ha damunt del port Ginesta), hi ha lloc per aparcar just a mà dreta. Des d’aquest punt pujarem cap a Can Grau per la carretera de la Plana Novella. Els que no tingueu cotxe heu de assegurar-vos plaça en algun dels cotxes d’algú que participi. Heu de quedar entre vosaltres per reunir-vos i anar fins al punt de trobada dels cotxes. No podeu venir al punt de trobada de cotxes si no teniu plaça de cotxe assegurada.

Distància: 13,50 Km
Desnivell : 420 acumulats positiu (+ 420 negatiu = 840 total )
Alçada màx.: 390 m.
Duració aproximada recorregut:  4:00 (sense aturades)
Característiques del medi natural: Caminada de muntanya
Grau de dificultat: mitjà (compte a l’estiu amb la calor)
Riscos de la activitat: Els riscos propis d’una caminada de muntanya. Els senders del Garraf son pedregosos i amb forts pendents. En els trams i cruïlles amb trànsit rodat s'ha de respectar el codi de circulació. Informeu-vos de les condicions meteorològiques abans de decidir la participació.

Descripció: Des de Can grau anirem fins als quatre camins per girar i pujar per Olivella a on esmorzarem. Desprès anirem fins al castell vell d’Olivella, safareig per tornar fins a can Grau per un camí en pujada.


ATENCIÓ:
El fet de participar voluntàriament en aquesta caminada, vol que dir que el participant assumeix i accepta els possibles danys que pugui patir. Això implica conèixer prèviament el risc potencial que la activitat genera i assumeix els riscos inherents, típics i habituals.
Abans de participar heu de llegir i acceptar les normes i recomanacions a:
Aquesta caminada és de dificultat mitjana, valoreu bé les vostres forces abans de prendre la decisió de participar.
El convocant no té cap mena de responsabilitat sobre les persones ni les coses davant de qualsevol incident, accident, pèrdua o d’altres danys o perjudicis que es puguin ocasionar abans, durant, o com a conseqüència de l’excursió. L’activitat no està federada ni té cap assegurança.

Recordeu dur AIGUA suficient, una mica de menjar, gorra i protecció solar.  

(última actualització/revisió del text: abril/2013)

Recuperació de la 12ª Caminada CERN Castelldefels – Montserrat


Aquest dissabte (04/05/2013) un grup reduït del CERN farem la antiga caminada Castelldefels – Montserrat que fa anys va crear i promoure en Jesús G.

En Jesús m’explica que la primera edició va ser l’any 1990 i es va anar fent amb regularitat, cada any, fins al 2001, onze edicions !!!. Inicialment estava plantejada per fer-la de nit i oberta a gent del nostre poble.  A partir del 2001, degut a la desestructuració del C.E. Roca Negra i a la falta de gent que volgués o pogués seguir amb el projecte, la caminada va ser transferida a l’UME de Gavà que la va afegir a la seva marxa Gavà – Montserrat, com una branca, com un punt de sortida alternatiu per retrobar-se a la Sentiu amb els que venien de Gavà i a partir d’aquest punt fer la ruta comuna.

Personalment no vull crear polèmica ni entrar en competències amb l’UME, ni molt menys, i espero que ells continuïn fent la caminada d’igual manera, de fet, si voleu fer-la, l’edició d’aquest any es farà el dissabte 11/05/2013, trobareu tota l’informació necessària al WEB de l’UME. En el meu cas, només pretenc recuperar aquesta emblemàtica caminada del nostre poble, del nostre Centre i rendir homenatge a persones que en el seu dia van tenir l’iniciativa de fer caminades emblemàtiques i de dificultat.

Si aquesta edició reduïda surt bé, podria ser que l’any vinent, coincidint amb el 25 aniversari del CERN, obrim la participació a més gent, … però això serà desprès d’haver fet aquesta recuperació que encara no l’hem caminat…!

diumenge, 28 d’abril del 2013

TRAIL BCN 2013 – Classificació dels Rocanegrers


A falta de confirmació oficial aquestes son les classificacions dels Rocanegrers que ahir van participar a la Trail BCN en les diferents modalitats:

Ultra (114 Km. / 5.000 m+):
Massimo M. posició 17  / 3er per categoria  13h.36’ (a 7.10  min/Km)
Djanina F.    posició 59 / 1ª per categoria 16h 43’    (a 8.48 min/km) 

Long (79 Km / 3.150 m+):
Francesc F.      abandonament

Marató (42 Km / 1.350 m+):
Esteve S. posició 43  / 33 per categoria  4h.42’ (a 6.43  min/Km)
Benito S. posició 76  / 15 per categoria  5h.02’ (a 7.12  min/Km)

Angélica M. posició 402 / 1ª per categoria  8h.43’ (a 12.28  min/Km)

Speed (21 Km / 723 m+):
Enrique C. posició 513  / 20 per categoria  3h.46’ (a 10.48  min/Km)

Una vegada més, la meva més sincera felicitació a tots els que heu acabat la cursa amb tots el problemes afegits que tenia. Menció especial per a en Massimo, un temps fantàstic, per a Esteve per un ritme molt, a Djanina primer lloc dins de la seva categoria. i a Angélica, la seva primera marató de muntanya en solitari i el seu primer lloc dins de la seva categoria.

FELICITATS !

Actualització de les dades de la Trail BCN … feta ¡! ¿?

afegit: SET en total, Djanina també corre i es sòcia del CERN. Va participar en la ULTRA i va acabar 1ª en la seva categoria. Felicitats !

Aquest dissabte hem fet la trail BCN en les diferents modalitats. Que jo tingui constància, hem sigut SIS rocanegrers participants i cal felicitar-los a tots perquè avui tenia molt de mèrit fer aquesta prova, sobretot per les dures condicions meteorològiques.

- El millor classificat ha sigut: Esteve S. que a fet la marató en un esplèndid 4h.41’
- El millor lloc meritori: Angèlica M. que ha fet la seva primera marató en solitari en un fantàstic temps: 8:30’
- Un temps molt bo de la  speed trail: Enrique C. amb 3h.46’
he rebut dues comunicacions de dos rocanegrers més, però no tinc al seva classificació perquè al web encara no estan publicades
- Massimo M. Que va fer la llarga i va quedar dins dels 20 primers !!!!
- Benito S. Que també l’ha fet, però no tinc dades respecta quina modalitat ni en quina posició  ha arribat.

Rebeu tots la meva sincera i forta felicitació perquè acabar és un mèrit, sigui quina sigui la categoria feta, a més, en aquesta edició el temps i l’organització s’han aliat en contra nostra !!!. Una felicitació més gran per als que heu acabat en els brillants temps que heu fet, quàdruple mèrit: la prova, el temps, la organització i  la excel·lent classificació

Deixeu-me que us digui als rocanegrers que sou vosaltres els qui m’heu de dir en que participeu i la vostra classificació final, perquè jo no tinc accés a les dades individuals i moltes vegades no es pot fer una cerca per centre excursionista. Sigui com sigui, m'agrada pertànyer a un Centre a on la gent tingui aquestes inquietuds, que faci aquestes  activitats, que les culmini i que les comparteixi amb tots nosaltres. Enhorabona de nou ! 


…. I jo ¿?... dons he abandonat la long trail, i us he de confessar que ha sigut un abandonament molt dolorós per a mi ja que les circumstàncies han  sigut alienes a la meva voluntat: la pèssima organització,  el recorregut fatalment concebut i compartit per les quatre modalitats simultàniament en els 10 primers quilòmetres i les condicions climatològiques m’han fet abandonar prematurament ja que veia que no aconseguiria passar el tall de Begues  (que ha sigut ampliat, sense comunicació) i que també s’ha suprimit el bucle de Olesa, sense saber-ho, i que haguessin canviat la meva decisió d’abandó. Estic dolgut perquè havia posat moltes hores per aquest prova (tercera edició per a mi) i l’abandonament té gust amarg perquè la organització ha tingut molt a veure, la resta ha sigut el mal temps.
Aquesta, per a mi, és una prova molt important perquè té una longitud i duresa respectable i es fa de dia, per a ella em preparo molt durant tot l’any i avui tinc la sensació que me l’han  espatllat ¡… i que no soni a excusa… fa un any i mig vaig fer la Garraf/45 amb pluja i fred durant tot el recorregut... Sigui com sigui, ha sigut el meu primer abandonament … i això fa mal ¡

Enhorabona a tots  el que heu acabat, tots teniu molt de mèrit perquè, i sabeu que ho dic sempre i de cor: acabar qualsevol d’aquestes proves té molt de mèrit ... avui més  !!!

Caminada Castelldefels – Mines i Gavà – Castelldefels... Anul•lada !


Avui, per primera vegada en tots els anys que portem fent aquesta activitat hem hagut d’anular la sortida perquè el mal temps, la pluja i la prudència recomanava de fer-ho.. i així ha sigut !. Tot i això, 7 persones han acudit al punt de trobada, junts hem fet un cafetó i unes pastes .. no era hora de fer la cerveseta ..., hem xerrat una estona, distesos, converses agradables .... amb tot això, la pluja no parava,... així que .... cap a casa!

dimarts, 23 d’abril del 2013

Accidents recents i responsabilitats del guia benèvol


A rel de l’accident de la serra de Gredos a on una noia va perdre la vida i ha sigut responsabilitzat i imputat el guia benèvol, us vull fer una sèrie de reflexions i recomanacions al respecte.

En primer lloc, he de dir que és molt trist i lamentable que qualsevol activitat que es realitzi tingui un resultat tant terriblement advers i mai la vida s’ha de posar en risc innecessàriament (i crec que no és el cas). La vida és el valor més preuat que tots tenim, sense ella deixem d’existir. Desgraciadament aquest accident suma al que va tenir el fotògraf Paco Elvira al Garraf dins de la mateixa setmana i que també li va costar la vida.

Com ja us vaig expressar anteriorment em sento incapaç d’analitzar amb prou detall l’accident com per treure cap conclusió ni ensenyança i us he de dir que fa molt de temps que estic molt relacionat amb temes de seguretat, fonamentalment per la meva feina que no té res a veure amb la muntanya, però a on la vida és una valor molt proper.

Amb tot i això, només vull dir-vos que espero que mai ens trobem en una situació igual, tot i que ja hem patit ensurts suficientment alertadors. També dir-vos que, tot i que jo soc un guia “benèvol” (es a dir, sense cobrar res), tinc una sèrie de responsabilitats que no puc eludir, que les accepto perquè no em queda més remei si vull continuar amb aquest projecte d’esport, cordialitat i diversió (que son els diumenges pel matí).

Si vull, si voleu que aquesta activitat continuí us he de demanar, a  tots els que vingueu, la màxima col·laboració en no crear més riscos que els inevitables....resumint, que heu d’estar federats per tal de tenir cobert el rescat i l’assistència, que  heu de fer cas al guia (jo) i no perdre mai el contacte visual amb ell (amb mi), que son sortides en grup, per tant ningú ha d’actuar per ell mateix, sinó seguir les decisions del guia i que en situacions adverses les decisions sempre han de ser consensuades i solidaries en favor del més dèbil.

Per últim només demanar-vos que llegiu amb interès una entrevista amb un expert publicada al web de la federació madrilenya de muntanya i que he penjat al blog, us he subratllat algunes frases a tenir en compte. També us adjunto una noticia de dos accidents de muntanya d’aquest passat diumenge, veureu que tot i que practicaven senderisme i només van ser lesions de turmell va ser necessari helicòpter per evacuar als ferits !

Ho trobareu a:

Us destaco un punt molt concret sobre el que us demano la màxima col·laboració, ... sempre !!: En ocasiones hemos comprobado que en estas convocatorias cada uno marchaba a su aire sin que nadie se preocupara por el grupo, pensando que cada uno era autónomo e individual; el convocante era responsable de todos ellos y no estaba poniendo los medios para garantizar la seguridad del grupo.

dilluns, 22 d’abril del 2013

Diumenge 28/04/2013 Caminada CERN: Castelldefels – mines i Gavà (fira espàrrec) - Castelldefels


Caminada CERN: Castelldefels – mines i Gavà (fira espàrrec) - Castelldefels 
Diumenge 28/04/2013
Sortida de la plaça del Ajuntament de Castelldefels
HORA: 8:00 del matí.
Caminada circular (final en aquest mateix indret)
Distància: 15,00 Km
Desnivell : 420 acumulats positiu (+ 420 negatiu = 840 total )
Alçada màx.: 190 m.
Duració aproximada recorregut:  4:30 (sense aturades)
Característiques del medi natural: Caminada de muntanya
Grau de dificultat: mitjà (compte a l’estiu amb la calor)
Riscos de la activitat: Els riscos propis d’una caminada de muntanya. Els senders del Garraf son pedregosos i amb forts pendents. En els trams i cruïlles amb trànsit rodat s'ha de respectar el codi de circulació. Informeu-vos de les condicions meteorològiques abans de decidir la participació.

Descripció: Des de l’Ajuntament pujarem per la Sentiu, cal Llong fins la carretera de Bruguers. Passarem a l’altre cantó i veurem la font del fangar així com les antigues mines. Baixarem a Gavà a on farem una visita ràpida a la fira de l’espàrrec, després tornarem a  Castelldefels per la Sentiu / canyars.


ATENCIÓ: 
El fet de participar voluntàriament en aquesta caminada, vol que dir que el participant assumeix i accepta els possibles danys que pugui patir. Això implica conèixer prèviament el risc potencial que la activitat genera i assumeix els riscos inherents, típics i habituals.
Abans de participar heu de llegir i acceptar les normes i recomanacions a:
Aquesta caminada és de dificultat mitjana, valoreu bé les vostres forces abans de prendre la decisió de participar. 
El convocant no té cap mena de responsabilitat sobre les persones ni les coses davant de qualsevol incident, accident, pèrdua o d’altres danys o perjudicis que es puguin ocasionar abans, durant, o com a conseqüència de l’excursió. L’activitat no està federada ni té cap assegurança.

Recordeu dur AIGUA suficient, una mica de menjar, gorra i protecció solar.  

(última actualització/revisió del text: abril/2013)

diumenge, 21 d’abril del 2013

Begues – Puig Verdaguer - Castelldefels... feta !

Avui 22 persones hem fet la caminada des de Begues fins a Castelldefels passant per corriols i paratges força amagats i desconeguts, al menys fins arribar al coll Sustrell, tot i que la baixada l’hem fet pel bonic corriol del torrent del celler. Hem anat a bon ritme i hem arribat prou aviat per fer una cerveseta prematura sota un sol molt agradable.

dimecres, 17 d’abril del 2013

mort d’una muntanyera a la Serra de Gredos


La passada Setmana Santa va haver una mort d’una muntanyera a la Serra de Gredos, des de llavors han sortit diferents noticies i comentaris al respecte.

He llegit un article del diariovasco.com a on explica força bé el que va passar, tot i això no em veig capaç de fer cap comentari i encara em surten dubtes per si es podia haver evitat. Ho he llegit varies vegades i crec que l’infortuni es va aliar amb el fred, però millor que ho llegiu vosaltres mateixos i si voleu, desprès ho podem comentar.

He penjat l’article a una de les pàgines del blog:

dilluns, 15 d’abril del 2013

Diumenge 21/04/2013 Caminada CERN: Begues – Verdaguer - coll Sustrell – Castelldefels


Caminada CERN: Begues – Verdaguer -  coll Sustrell – Castelldefels
Diumenge 21/04/2013
Sortida de la plaça de l’Església de Begues – parada bus 902
HORA: 8:10 – 8:15 del matí aproximadament. (L’hora de sortida serà l’hora d’arribada del bus 902)
Caminada NO circular.(inici a Begues – final a Castelldefels)
Distància: 15,00 Km
Desnivell : 340 acumulats positiu (+ 680 negatiu = 1.020 total )
Alçada màx.: 520 m.
Duració aproximada recorregut:  4:00 h. (sense aturades)
Característiques del medi natural: Caminada de muntanya
Grau de dificultat: mitjà (ruta per a persones acostumades a caminar per la muntanya)
Riscos de la activitat: Els riscos propis d’una caminada de muntanya. Els senders del Garraf son pedregosos i amb forts pendents. En aquesta ocasió tenim més desnivell negatiu que positiu, és a dir, més baixades que pujades, per tant, compte amb els genolls que els tingueu reforçats. En els trams i cruïlles amb trànsit rodat s'ha de respectar el codi de circulació. Informeu-vos de les condicions meteorològiques abans de decidir la participació.

Desplaçament al punt de sortida: A Begues anirem amb l’autobús 902. L’agafarem a les 7:40 del matí a la parada que està a 50 m de l’estació de tren de Gavà.
Per anar a Gavà, els que anem des de Castelldefels agafarem el tren de les 7:30 (arriba a Gavà a les 7:33) (els que venen des de BCN hi ha un tren: Psg. Gracia: 7:08   -  Sants: 7:15 )

Des de a prop  de l’estació de Gavà agafarem (a les 7:45) l’autobús 902 per anar fins a Begues Centre, des de on començarem la ruta caminant. Tingueu present que la hora de sortida la marca l’autobús de Gavà, si arribeu tard, el proper (els diumenges) surt al cap de 3/4 d’hora !!!, per tant tingueu molt present d’estar bastant abans de les 7.45 a la parada del bus 902 a prop de l’estació de Gavà.

Descripció: Des de la plaça de l’Església de Begues anirem direcció al Puig Verdaguer, per després anar cap al coll sustrell per uns petits corriols (esmorzar). La baixada la farem pel corriols que va pel  torrent d’en Tibart fins can Vinyes a on girarem cap el coll de Sta. Maria, cal Ganxo i Castelldefels.


ATENCIÓ:

El fet de participar voluntàriament en aquesta caminada, vol que dir que el participant assumeix i accepta els possibles danys que pugui patir. Això implica conèixer prèviament el risc potencial que la activitat genera i assumeix els riscos inherents, típics i habituals.
Abans de participar heu de llegir i acceptar les normes i recomanacions a:

Aquesta caminada és de dificultat mitjana, valoreu bé les vostres forces abans de prendre la decisió de participar.

El convocant no té cap mena de responsabilitat sobre les persones ni les coses davant de qualsevol incident, accident, pèrdua o d’altres danys o perjudicis que es puguin ocasionar abans, durant, o com a conseqüència de l’excursió. L’activitat no està federada ni té cap assegurança.

Recordeu dur AIGUA suficient, una mica de menjar, gorra i protecció solar.  

(última actualització/revisió del text: abril/2013)

Galeria de les fotos de la caminada … feta !


Ja tenim en marxa la galeria de les fotos de la V caminada “de castell a castell” (14/04/2013). Si vosaltres també heu fet fotos i les voleu compartir, envieu-les a la adreça: castell.castell4@gmail.com i les inclourem a la galeria.

Tots els enllaços que conformen la galeria els trobareu a:

diumenge, 14 d’abril del 2013

Caminada de castell a castell (V edició).... feta !

Avui 270 persones hem fet la caminada popular de “castell a castell”, organitzada per l’Ajuntament de Castelldefels (menció especial per al regidor Màxim Costa) i per l’àrea de sensibilització mediambiental - Cal Ganxo (menció especial per Eva Navarrete). La caminada està guiada pel voluntariat del C.E. Roca Negra i tutelada pel cos de protecció civil i creu roja.

Personalment dono les gràcies a tots els voluntaris perquè sense la seva col·laboració no hagués estat possible. Sé que han hagut moments difícils o complicats de gestionar, però tot ha sortit molt bé i els voluntaris han ajudat i molt a que tothom que ha vingut hagi tingut una caminada de primera!!!.

Per altre banda la tasca de Protecció Civil ha sigut fonamental per que tot sortís perfecte, tot i els diversos problemes que han sorgint i que han sigut brillantment gestionats.

Per últim només dir que estem molt oberts a qualsevol crítica, queixa o suggeriment que es faci, de veritat que el tindrem molt en compte i que gràcies als vostres comentaris anirem fent una caminada a gust de la majoria sempre que sigui factible per els mitjans que disposem. Si us plau, qualssevol comentari ens el feu arriba a la meva adreça:
o a la adreça de Eva Navarrete:

divendres, 12 d’abril del 2013

Xerrada “caminant pel Garraf” … feta !



Aquest dijous vam fer a la biblioteca central de Castelldefels, espai Ramón Fernández Jurado, la xerrada “caminant pel Garraf” a on s’explicaven tots els aspectes i curiositats que es poden trobar caminant per aquest massís, la nostra muntanya. Van assistir  més de 50 persones a qui agraïm la seva presència i la seva cordialitat demostrada amb respecte durant la presentació i amb paraules de suport al acabar. Dins del mateix acte, l’Eva Navarrete de l’àrea de sensibilització mediambiental, va fer la presentació de la caminada “de castell a castell” que es farà aquest diumenge.
(trobareu la poesia del final de la xerrada a:

dilluns, 8 d’abril del 2013

Dijous 11/04/2013 xerrada "caminant pel Garraf"


Dins del marc de la caminada popular “de castell a castell” del diumenge 14/04/2013,

dijous vinent (11/04/2013) a les 19:000 hores

farem la xerrada "caminant pel Garraf"

a la biblioteca central de Castelldefels (sala Ramón Fernández Jurado).

La presentació pretén explicar amb imatges i paraula tot allò que hem trobat al Garraf caminant per ell durant més de 5 anys. Son petites pinzellades de totes i cadascunes de les característiques d’aquest massís tan nostre.

Si voleu venir, esteu invitats.

Diumenge 14/04/2013: Caminada popular de Castell a Castell

Excursió a peu des del Castell de Castelldefels al Castell de l'Eramprunyà
Organitzada per l'Ajuntament de Castelldefels,  amb la col·laboració del Centre Excursionista Roca Negra.

El diumenge 14/04/2013, és farà la 5ena edició de la caminada popular de Castelldefels: “de castell a castell, trobareu tota l’informació a:


per participar en la caminada es obligat inscriure’s i llegir l’apartat de normes i recomanacions

Dins del marc de la caminada, també farem una xerrada, dijous 11/04/2013, a les 19:00 a la Biblioteca Central de Castelldefels (Espai Ramón Fernández Jurado) sobre tot allò que podeu trobar anant pel Garraf. Es un recull fotogràfic documentat de les característiques del massís i les seves curiositats.

ATENCIÓ:
El fet de participar voluntàriament en aquesta caminada, vol que dir que el participant assumeix i accepta els possibles danys que pugui patir. Això implica conèixer prèviament el risc potencial que la activitat genera i assumeix els riscos inherents, típics i habituals.
Abans de participar heu de llegir i acceptar les normes i recomanacions
Aquesta caminada és de dificultat mitjana. Valoreu bé les vostres forces abans de prendre la decisió de participar.

El convocant no té cap mena de responsabilitat sobre les persones ni les coses davant de qualsevol incident, accident, pèrdua o d’altres danys o perjudicis que es puguin ocasionar abans, durant, o com a conseqüència de l’excursió.

Recordeu dur AIGUA suficient, una mica de menjar, gorra i protecció solar.  

(última actualització/revisió del text: abril/2013)

diumenge, 7 d’abril del 2013

Caminada Molins - Montserrat … feta !!

Avui 12 caminants habituals de les nostres sortides hem fet la caminada Molins- Montserrat, 10 som rocanegrers. Hem fet diferents modalitats, 49, 39 i 24 Km, vagi per davant dir que aquesta caminada es molt dura sigui quina sigui la modalitat escollida i s'ha d’estar molt ben preparat per arribar al monestir per la dura pujada de Monistrol sobretot quan es duen un grapat de quilòmetres a l’esquena. La meva progressió personal continua sent sorprenent per a mi mateix ... perquè no coneixia aquesta capacitat meva !, he fet els 49 Km amb tot el seu dur desnivell amb 7 hores, estic contenstíssim !.
Si us plau, si algun altre rocanegrer ha participat que m’ho faci saber, en aquesta prova no donen classificacions.

dissabte, 6 d’abril del 2013

Hem col•laborat a la Fira de l’esport a Castelldefels


Aquest cap de setmana, al canal olímpic de Castelldefels, es fa la 1ª fira de l’esport en la que la FEEC té un stand. Pel preu simbòlic d’un euro podreu entrar i obtenir informació d’aquells esports que us agradin o que vulgueu conèixer.

Nosaltres, com a Centre Excursionista Roca Negra, hem aportat el nostre gra de sorra guiant la sortida per la llacuna del rei Joan II de la tarda d’avui dissabte.

Demà diumenge participem en altres activitats alienes a la fira, com la caminada Molins/Montserrat, però la fira estarà activa tot el dia, podeu apropar-se i saludar al companys del stand de la FEEC .

dijous, 4 d’abril del 2013

Muerte de una montañera en Gredos


Desnivel.com
Jueves, 4 de Abril de 2013 - Actualizado a las 09:43h

Muerte de una montañera en Gredos: ¿Necesitamos un seguro de responsabilidad civil?
La Guardia civil ha imputado al responsable de la marcha excursionista en la que falleció una persona durante la pasada Semana Santa. La marcha estaba organizada por un club de montaña vasco. El jurista José María Nasarre, especializado en Derecho aplicado a los deportes de montaña, nos resuelve algunas de las dudas que nos plantea este caso que ha despertado un enorme interés entre los amigos del facebook de Grandes Espacios como demuestran las más de nueve mil entradas que hemos registrado.
Dioni Serrano. Grandes Espacios - Jueves, 4 de Abril de 2013 - Actualizado a las 09:43h.

dilluns, 1 d’abril del 2013

Diumenge 07/04/2013 Travessada Molins de Rei - Montserrat


Diumenge 07/04/2013 no convoquem sortida des de Castelldefels perquè uns quants  caminants habituals participarem a la TravessadaMolins de Rei - Montserrat, 49 Km amb pujades i baixades fins arribar al Monestir per la dura ascensió des de Monistrol, però ...No us preocupeu ... deixarem el nom del grup ben alt !

El fotògraf Paco Elvira ha estat trobat mort al Garraf


El Garraf, com qualsevol altre muntanya no està exempta de riscos... aquest cop s’ha dut un fotògraf de prestigi que buscava la millor foto perquè tots la gaudíssim. Ell va desaparèixer dissabte, nosaltres vam estar a la penya falconera divendres... ens ha de fer reflexionar que els riscos hi son i no per ser més pròxims ho son menys.

En nom dels que represento, dels que estimem la muntanya, dels que estimem al Garraf, volem acompanyar a la família d’en Paco en aquests difícils moments i només dir que l’objectiu d’en Paco era apropar espais fantàstics a tothom i que aquest amor a la natura i a paratges difícils li han costat la vida, gràcies Paco, però....sense retrets ... ha sigut un car peatge !

Una abraçada molt forta !!! 
Francesc Fontana i tots els meus companys de natura



01/04/2013

El fotògraf català Paco Elvira, de 64 anys, ha estat trobat mort al Garraf aquest matí. La família n'havia denunciat la desaparició dissabte. Elvira preparava un reportatge quan, per causes que es desconeixen, va caure per un penya-segat a la roca de la Falconera, a les costes del Garraf. El cos l'han trobat aquest matí els mossos d'esquadra. La notícia s'ha estès a les xarxes socials amb l'etiqueta #pacoelvira.
Elvira era considerat un dels grans fotoperiodistes del nostre país. Col·laborador habitual dels suplements dominicals de la Vanguardia i del Periódico, era professor de fotoperiodisme a la facultat de Periodisme de la Universitat Autònoma i de gèneres i edició fotogràfica a la Universitat Pompeu Fabra, on justament demà hi havia previst l'examen de l'assignatura. També feia classes a l'escola de fotografia IDEP.

Ha estat editor gràfic del diari Rècord i de la revista Públic. La publicació Photography Year Book ha pubilcat en dues ocasions fotografies seves entre les millors de l'any. Al llarg de la seva carrera havia estat guardonat amb un premi Fotopress i també el Pica d'Estats. Entre els seus treballs més emblemàtics, destaquen els viatges que va fer al Nord d'Irlanda per a retratar el conflicte i les seves imatges com a enviat especial a la guerra dels Balcans, a més de llargues estades a Afganistan, Cuba, Argentina, Mèxic, Zanzíbar, Camerun, etc.