... caminant pel Garraf

... caminant pel Garraf
...gaudiu amb nosaltres del Garraf... de la muntanya!

diumenge, 21 de desembre del 2014

Caminada de El Garraf – La Falconera - Castelldefels... feta !

Avui hem fet la caminada a la “falconera”, hem tingut un dia fantàstic, una temperatura idònia, un sol amable, un cel blau, un mar més blau ... i uns racons poc coneguts plens de encant, misteri i vertigen....tot plegat una joia!.
Per acabar la jornada i les caminades de l’any, hem compartit la cerveseta de cada diumenge amb l’esperit nadalenc i de comiat de final de temporada, ha estat una estona distesa, divertida i amable.

Que tingueu bones festes, bon any nou i esperem reprendre un nou període de caminades, amb canvis obligats, a partir del diumenge 11 de gener.

dilluns, 15 de desembre del 2014

Diumenge 21/12/2014 Caminada CERN: Garraf – Falconera – Ginesta - Castelldefels.


Caminada CERN: Garraf – Falconera – Ginesta - Castelldefels.
Aquestes caminades NO tenen assegurança (heu d’estar federats), tampoc tenen guia titulat, ni estructura, ni cap tipus de suport. Són sortides d’amics obertes (mentre no vingui massa gent!) a persones avesades a anar per la muntanya amb l’esperit de companyonia del excursionisme/senderisme.

Diumenge 21/12/2014
Sortida de l’estació de Garraf  (final a Castelldefels)
HORA d’inici: 8:15 del matí. aproximadament. (L’hora de sortida serà l’hora d’arribada del tren)
Caminada NO circular (inici al poble del Garraf – final a Castelldefels).
Distància: 15,00 Km
Desnivell acumulat +: 390 m. (+ 390 negatiu = 780 total )
Alçada màx.: 135 m.
Duració aproximada recorregut:  4:00 h. (sense aturades)
Característiques del medi natural: Caminada rural.
Grau de dificultat: mitjà (compte a l’estiu amb la calor)
Riscos de la activitat: Els riscos propis d’una caminada de muntanya. Els senders del Garraf son pedregosos i amb forts pendents. Atenció si teniu vertigen, la zona de la falconera és perillosa, els corriols són estrets i hi ha un gran desnivell al costat del camí. En tot cas, si algú té vertigen és recomanable que s’esperi en un punt que es comentarà durant la caminada perquè tornarem al mateix punt una vegada visitat el motiu d’interès. En els trams i cruïlles amb trànsit rodat s'ha de respectar el codi de circulació. Informeu-vos de les condicions meteorològiques abans de decidir la participació. Estem en temporada, de caça per tant, heu d’afegir com a risc el fet de compartir els espais amb els caçadors i la seva activitat.

Desplaçament al punt de sortida heu d’agafar el tren que passa per Castelldefels a les 8.07  (per Sants a les 7.45 o per P. Gracia 7:38)
Tingueu present que al Garraf només para un tren cada mitja hora. Els que vingueu amb cotxe us recomano aparcar a Castelldefels i agafar el tren de les 8:07, el cotxe el recollireu a la tornada. Tingueu present que la hora de sortida la marca l’hora d’arribada al Garraf del tren (que serà a les 8:15 aprox.), si perdeu aquest tren no us podrem esperar perquè el proper és força més tard).

Descripció: Des de l’estació del poble del Garraf començarem la caminada en direcció a la falconera a on farem primer un descens (atenció: corriols perillós i no apte per que pateixi vertigen) per veure una curiosa paret natural. Després pujarem fins al cim de la falconera, el sender té les dificultats pròpies del camins de muntanya, però al cim de la falconera és força atrevit i no apta per als que tinguin vertigen si s’apropen al penya-segat. A continuació tornarem al poble del Garraf (esmorzar), camí de les costes, port ginesta, passeig marítim i Castelldefels – final de caminada.


ATENCIÓ:
El fet de participar voluntàriament en aquesta caminada, vol que dir que el participant assumeix i accepta els possibles danys que pugui patir. Això implica conèixer prèviament el risc potencial que la activitat genera i assumeix els riscos inherents, típics i habituals.
Abans de participar heu de llegir i acceptar les normes i recomanacions a:
Aquesta caminada és de dificultat mitjana, amb el punt afegit de la perillositat de la falconera, valoreu bé les vostres forces abans de prendre la decisió de participar.
El convocant no té cap mena de responsabilitat sobre les persones ni les coses davant de qualsevol incident, accident, pèrdua o d’altres danys o perjudicis que es puguin ocasionar abans, durant, o com a conseqüència de l’excursió. L’activitat no està federada ni té cap assegurança.
Recordeu dur AIGUA suficient, una mica de menjar, gorra i protecció solar.  

 (última actualització/revisió del text: decembre/2014)

diumenge, 14 de desembre del 2014

Caminada popular de Mura... feta !!

Avui 12 persones dels caminants habituals (que hem sortit a la foto), i fins a 30 de part d’en Fontana Caminant, hem fet la caminada popular de Mura. Hem passat fred a primera hora i relativa calor al migdia, però una vegada més, hem gaudit d’un fantàstic dia en un particular paisatge i paratge!!, una vegada més ens han sorprès amb un nou recorregut millor si cap als anteriors. Hem gaudit d’una gent excel·lent, els  integrants de la organització… molt agradables,... molt amables. Repetirem! Mura ens té encantats i cada any ens fa anar a la seva cita del darrer diumenge de novembre (tot i que aquest any ha sigut a mitjans de desembre!)

dilluns, 8 de desembre del 2014

Dos excursionistes hauran de pagar la factura del seu «rescat» al Puigmal

Resum de la noticia publicada el 07/12/2014 (11:05) a:

Us adjuntem còpia del text publicat per a que tingueu ben present la necessitat d’estar federats quan a aneu per la muntanya.

Dos excursionistes hauran de pagar la factura del seu «rescat» al Puigmal
· Els dos nois van avisar que s'havien desorientat i quan finalment van trobar el cotxe no van avisar als Bombers
·  Se'ls cobrarà una factura de 800 euros

Dos excursionistes hauran de pagar 800 euros pel seu “rescat” en una excursió al Puigmal. Segons informa la SER Catalunya, els dos nois es van desorientar a finals d'agost quan baixaven de la muntanya més alta del Ripollès en direcció a Queralbs. Van trucar al 112 per dir que es feia de nit i no trobaven el cotxe. Tanmateix, el van acabar trobant i no van avisar. A més, es van creuar amb els vehicles de Bombers que els buscaven i tampoc els hi van dir res.

Es tracta del quart cas en què Interior cobrarà el rescat per negligència en sis anys. Els Bombers van activar fins a tres vehicles per tal de localitzar-los. Sebastià Massagué, cap de rescats del cos d'emergències, va assegurar a la SER Catalunya que no poden entendre de cap manera el comportament d'aquests excursionistes: “No ens entra el cap que algú demani el servei d'emergències i un cop solucionada la seva situació no es preocupi per dir que no té cap problema i encara ens entra menys al cap que es puguin creuar amb els vehicles de Bombers i no facin cap senyal per alertar que són ells”.


Els dos joves, una vegada van trobar el cotxe, van marxar cap a casa. Posteriorment, els Bombers van lligar caps i amb identificació que tenien van arribar a la conclusió que els excursionistes “perduts” eren els que s'havien creuat pel camí. La SER explica que amb les dades que havien deixat durant la trucada al 112, la conselleria d'Interior ha pogut localitzar-los, identificar-los i enviar-los la factura de més de 800 euros al considerar que van abusar del servei d'emergències.

Diumenge 14/12/2014: caminada popular de Mura

El proper diumenge (14/12) no convocarem cap sortida perquè, com cada any i des de en fa més de vuit, Mª del Mar i jo participarem a la caminada popular de Mura a la que també molts de vosaltres heu participat en altres ocasions. La marxa es fa pels voltants de Mura que tenen un encant especial i en cada edició canvien el recorregut, per això repetim any darrera any... tot i el fred que fa en aquestes contrades !!.
Si voleu participar és necessari inscriure's, trobareu tota la informació de la caminada a : http://www.cemura.cat/.
Tingueu present que s’ha d’anar amb cotxe fins a Mura i heu d’assegurar-vos abans d’inscriure’s que tingueu garantida plaça de cotxe o bé que aneu en el vostre propi vehicle. Anar i tornar des de Castelldefels 155 Km, import segons Via Michelin: 20.00 euros (eludirem els peatges)

La caminada pertany a les organitzades pel C.E. Mura, per tant, heu de llegir quines responsabilitats assumeixen com a organitzadors i quines obligacions teniu vosaltres com a participants.

en tot cas, sense tenir res a veure us recordo que:
Atenció: Aquesta caminada té una dificultat mitja/alta més pel ritme que haurem de dur que per la seva dificultat en si (són 23.5 / 850 + m ó 14.5 / 600 + m), per tant, valoreu bé les vostres forces abans de prendre la decisió de participar. Recordeu que els que participeu en el esdeveniment ho feu sota el vostre risc i responsabilitat.
El qui us comunica aquest esdeveniment no té cap mena de responsabilitat sobre les persones ni les coses davant de qualsevol incident, accident, pèrdua o d’altres danys o perjudicis que es puguin ocasionar abans, durant, o com a conseqüència de l’excursió. L’activitat pertany a eles organitzades pel C.E. Mura i és ell qui ha de respondre
Tot i que hi ha avituallaments, recordeu dur AIGUA, una mica de menjar, gorra i protecció solar.  


Diumenge 21/12/2014 tornarem a convocar una sortida pel Garraf, l’última d’aquest any!

diumenge, 7 de desembre del 2014

Pujada a les Agulles... feta !

Avui hem fet la pujada a les Agulles, ha estat un dia fantàstic, lluminós, calorós per les dates,... calorós per la gent !
Hem gaudit d’una muntanya sensacional en una marc fantàstic: les Agulles, la muntanya més maca del Garraf, amb uns senders, tant de pujada com de baixada, excepcionals. Tot plegat ens ha donat un mati relaxat, un pèl cansat, amb una climatologia benèvola i bona companyia.

dimarts, 2 de desembre del 2014

Diumenge 30/11/2014: Una excursionista mor ofegada a prop de Sadernes.

Al municipi de Montagut i Oix (Sadernes / Sant Aniol), un grup de 4 excursionistes estaven fent senderisme per aquesta zona, quan sembla que per causes accidentals, una de les noies va caure a la riera, que en aquell moment, ja anava molt crescuda per la pluja intensa de les darreres hores.
Pel que sembla, els sendersites varen intentar salvar la riera per un gual formigonat que la travessa, a la pista de la Muntada,  amb el suport d'algunes roques que fan una mena de passera, però la noia va relliscar i va caure a la riera. El seu company de caminada, va intentar ajudar-la, però també va caure a la riera, sent arrossegats durant uns centenars de metres, fins que el noi va poder ensortir-se agafant-se a unes branques, i retornar al punt on havia deixat a les seves filles. De seguida va donar la veu d'alerta al 112, que va activar el servei de rescat, amb la mobilització d'un helicòpter de la Unitat de Mitjans Aeris, al costat d’efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) - subaquàtics i de muntanya -, del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM) i del Grup Caní de Recerca (GCR) dels Bombers de la Generalitat, recolzats amb efectius dels Mossos d’Esquadra.

Malauradament l’endemà, un cop represa la recerca, un helicòpter va localitzar el cos de la noia, a la riera de Sadernes, a prop del pont d'en Valentí, a primera hora del matí.


Adjuntem els enllaços de les notícies publicades a Diari de Girona i El Punt Avui, a les seves edicions de 01/12/2014 Article detallat de El Punt Avui, a l'edició del 02/12/2014.

dilluns, 1 de desembre del 2014

Diumenge 07/12/2014 Caminada CERN: Castelldefels – Puig de les Agulles (547 m) - Castelldefels

Caminada CERN: Castelldefels – Puig de les Agulles (547 m) - Castelldefels
Aquestes caminades NO tenen assegurança (heu d’estar federats), tampoc tenen guia titulat, ni estructura, ni cap tipus de suport. Són sortides d’amics obertes (mentre no vingui massa gent!) a persones avesades a anar per la muntanya amb l’esperit de companyonia del excursionisme/senderisme.

Diumenge 07/12/2014
Sortida de la plaça del Ajuntament de Castelldefels
HORA: 8:00 del matí.
Caminada circular (final en aquest mateix indret)
Distància: 19.0 Km
Desnivell acumulat +: +765 m. (+ 765 negatiu = 1.530 total )
Alçada màx.: 550 m.
Duració aproximada recorregut:  6 h. (sense aturades)
Característiques del medi natural: Caminada rural i de muntanya.
Grau de dificultat: mitjà-alt (compte a l’estiu amb la calor)
Riscos de la activitat: Els riscos propis d’una caminada de muntanya. Els senders del Garraf son pedregosos i amb forts pendents. En els trams i cruïlles amb trànsit rodat s'ha de respectar el codi de circulació. Informeu-vos de les condicions meteorològiques abans de decidir la participació. Estem en temporada, de caça per tant, heu d’afegir com a risc el fet de compartir els espais amb els caçadors i la seva activitat.

Descripció: Des de l’Ajuntament pujarem a les agulles per la Sentiu, camí medieval, i la clota. Pararem una estoneta a les agulles per gaudir de la vista i esmorzar. Desprès baixarem pel coll Sustrell, Parers, Sentiu i Castelldefels.


ATENCIÓ:
El fet de participar voluntàriament en aquesta caminada, vol que dir que el participant assumeix i accepta els possibles danys que pugui patir. Això implica conèixer prèviament el risc potencial que la activitat genera i assumeix els riscos inherents, típics i habituals.
Abans de participar heu de llegir i acceptar les normes i recomanacions a:
Aquesta caminada és de dificultat mitjana/alta. Valoreu bé les vostres forces abans de prendre la decisió de participar.
El convocant no té cap mena de responsabilitat sobre les persones ni les coses davant de qualsevol incident, accident, pèrdua o d’altres danys o perjudicis que es puguin ocasionar abans, durant, o com a conseqüència de l’excursió. L’activitat no està federada ni té cap assegurança.
Recordeu dur AIGUA suficient, una mica de menjar, gorra i protecció solar.  

(última actualització/revisió del text: octubre/2014)