... caminant pel Garraf

... caminant pel Garraf
...gaudiu amb nosaltres del Garraf... de la muntanya!

dilluns, 29 de febrer del 2016

Diumenge 06/03/2016, Caminada CERN: Castelldefels – Volta a la Morella - Castelldefels

Caminada CERN: Castelldefels – Volta a la Morella - Castelldefels.

IMPORTANT:
1.- Es obligat que estigueu federats. Aquesta activitat no té assegurança.
2.- Heu de ser socis del C. Exta. Roca Negra
3.- Caminades limitades a 24 persones i és obligat que feu la inscripció (gratuïta) enviant un email:
en l’assumpte feu constar: caminada 06/03/2016
i en el missatge feu constar:
caminada volta Morella del 06/03/2016 i el vostre nom i cognoms sencers.
Heu d’enviar la inscripció abans de les 14:00 del dissabte 06/03/2016, la llista es tancarà en aquest moment o al arribar a 24 participants, NO podran participar aquells que s’hagin inscrit més tard de la darrera persona acceptada (la nº 24). El fet d’inscriure’s implica haver llegit la documentació i acceptar els riscos de la caminada. A la primera caminada que vingueu d’aquest any heu de dur el full de la descàrrega de responsabilitats complimentat i signat.
4.-Heu d’haver llegit i acceptat les normes-recomanacions a la pestanya corresponen.
5.- Aquestes caminades són per a persones avesades a anar per la muntanya.
6.- Durant la caminada només el guia és la persona que pot comandar el grup, ell gestiona el camí, el ritme i les aturades.

Diumenge 06/03/2016
Sortida de la plaça del Ajuntament de Castelldefels
HORA d’inici: 8:00 del matí.
Caminada circular (final en aquest mateix indret)
Distància: 19.8 Km
Desnivell acumulat +: 850 m.(+ 850 m. negatiu = 1.700 m. total )
Alçada màx.: 593 m.
Duració aproximada recorregut:  5:30 h. (sense aturades)
Característiques del medi natural: Caminada de muntanya/rural
Grau de dificultat: mitjà/alt (compte a l’estiu amb la calor)
valoreu bé les vostres forces abans de prendre la decisió de participar.
Riscos de la activitat: Els riscos propis d’una caminada muntanya/rural (llegiu-los a normes-recomanacions). Els senders del Garraf son pedregosos i amb forts pendents. En els trams i cruïlles amb trànsit rodat s'ha de respectar el codi de circulació. Informeu-vos de les condicions meteorològiques abans de decidir la participació. Estem en temporada, de caça per tant, heu d’afegir com a risc el fet de compartir els espais amb els caçadors i la seva activitat.

Descripció: Des de l’Ajuntament pujarem can Ganxo, penitents, camp de tir, coll sustrell, volta a la Morella per darrera (esmorzar) i baixarem per la pleta del cérvol, fatjó i plaça el Ajuntament de Castelldefels.


ATENCIÓ:
El fet de participar voluntàriament en aquesta caminada, vol que dir que el participant assumeix i accepta els possibles danys que pugui patir. Això implica conèixer prèviament el risc potencial, objectiu i subjectiu que la activitat genera i l’assumeix.
Recordeu dur AIGUA suficient, menjar, gorra i protecció solar.  
(última actualització/revisió del text: febrer2016)

Dos excursionistes moren després de perdre's a Castelló en ple temporal

 EL PERIÓDICO / BARCELONA
DIUMENGE, 28 DE FEBRER DEL 2016 - 19:55 CET

Els serveis d'emergències han confirmat diumenge a la tarda la mort de dos dels tres senderistes trobats a la Tinença de Benifassà, a la província de Castelló, i que seguien desapareguts des de dissabte a la nit després de sortir a fer una ruta a peu per la zona i desorientar-se amb el temporal de vent i neu.

Segons ha informat a EFE el director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, els cossos dels dos senderistes han sigut "visualitzats" per un helicòpter de la Generalitat valenciana, i equips de rescat d'alta muntanya de la Guàrdia Civil i del Consorci de Bombers de Castelló han anat a la seva recerca.

ZONA ABRUPTA
Els equips de rescat, amb roba especial i esquís, han trigat més d'una hora a recórrer uns 800 metres fins a arribar a la zona, abrupta, amb neu acumulada, en un antic camí forestal, on estaven els cossos sense vida dels senderistes, segons Ángel, que ha apuntat que ha sigut la Policia Judicial que ha confirmat oficialment les morts. L'excursionista rescatat viu es troba hospitalitzat a l'Hospital General de Castelló.

Al voltant de les 15.45 hores, un helicòpter que participava en el dispositiu de recerca va trobar un dels excursionistes, que va ajudar en la localització dels seus dos companys. D'aquesta manera, cap a les 16.15 hores, l'helicòpter ha trobat el parador de les altres dues persones, de les quals en un principi no s'ha informat del seu estat i, finalment, s'ha confirmat la seva mort.


Segons fonts del Consorci de Bombers de Castelló, ahir pels volts de les 23.30 hores, tres persones van trucar al telèfon d'Emergències 112 i van explicar que havien sortit a les 09.00 hores a fer la denominada 'Ruta dels set pobles', a la zona de la Tinença de Benifassà, a l'interior de Castelló, i que s'havien perdut. Els senderistes van explicar que no sabien en quin punt es trobaven, encara que creien que "a prop de la població de Castell de Cabres", i que tenien molt fred.

diumenge, 28 de febrer del 2016

Caminada popular “La Cabrilenca”... feta !!

Avui alguns dels caminants habituals, molts més dels previsibles degut al mal temps, hem participat a la caminada popular “La Cabrilenca”. Ha sigut una bona excusa per canviar del paisatge del Garraf a un altre paisatge també litoral, però d’aspecte molt diferent...Ha sigut una gran caminada!. Tot i que era la segona vegada que la fèiem, el fang i un recorregut més llarg que l’any passat l’han fet més dura del previst, però hem fet un bon ritme tot i fer-la en conjunt.

diumenge 06/03/2016 tornarem a caminar pel Garraf

dilluns, 22 de febrer del 2016

Diumenge 28/02/2016 participarem a la caminada popular “La Cabrilenca” (Maresme)

Diumenge 28/02/2016 no convocarem cap sortida perquè participarem a la caminada “La Cabrilenca” (Maresme), trobareu tota la informació a:

Us ho comuniquem amb temps per a que pugueu inscriure’s (a l’entitat corresponen) abans de la fi de termini o que s’omplin totes les places.

diumenge 06/03/2016 tornarem a caminar pel Garraf

diumenge, 21 de febrer del 2016

Caminada Mundet Montcada ... feta !

Avui hem fet la caminada des de Mundet fins a Montcada passant per St. Iscle i la reserva de Can Catà. Hem començat amb fresca i un pèl de vent, però després d’esmorzar el fred ha començat a ser una anècdota i a la arribada a Montcada la temperatura era totalment primaveral. Ha estat un matí fantàstic gaudint de corriols poc transitats a Collserola, ... i això és força difícil.


Diumenge vinent no fem sortida CERN perquè participarem a una caminada d’altra entitat: la Cabrilenca.

dilluns, 15 de febrer del 2016

Diumenge 21/02/2016 Caminada CERN: Mundet (BCN) – Sant Iscle - Montcada

Caminada CERN: Mundet (BCN) – Sant Iscle - Montcada

IMPORTANT:
1.- Es obligat que estigueu federats. Aquesta activitat no té assegurança.
2.- Heu de ser socis del C. Exta. Roca Negra
3.- Caminades limitades a 24 persones i és obligat que feu la inscripció (gratuïta) enviant un email, a la adreça cern.inscripcio@gmail.com, en l’assumpte feu constar caminada 21/02/2016 i en el missatge feu constar: caminada Iscle del 21/02/2016 i el vostre nom i cognoms sencers. Heu d’enviar la inscripció abans de les 14:00 del dissabte 20/02/2016, la llista es tancarà en aquest moment o al arribar a 24 participants, NO podran participar aquells que s’hagin inscrit més tard de la darrera persona acceptada (la nº 24). El fet d’inscriure’s implica haver llegit la documentació i acceptar els riscos de la caminada. A la primera caminada que vingueu d’aquest any heu de dur el full de la descàrrega de responsabilitats complimentat i signat.
4.-Heu d’haver llegit i acceptat les normes-recomanacions a la pestanya corresponen.
5.- Aquestes caminades són per a persones avesades a anar per la muntanya.
6.- Durant la caminada només el guia és la persona que pot comandar el grup, ell gestiona el camí, el ritme i les aturades.

Diumenge 21/02/2016
Sortida de Estació de metro de Mundet (BCN) cantó muntanya.
HORA d’inici: 7:50 del matí. aproximadament. (L’hora de sortida serà l’hora d’arribada del metro i tren de Castelldefels).
Caminada NO circular (inici a Mundet BCN – final a l’Estació de tren de Montcada).
Distància: 18.0 Km
Desnivell acumulat +: 500 m.(+ 590 m. negatiu = 1.090 m. total).
Alçada màx.: 360 m.
Duració aproximada recorregut:  5:00 h. (sense aturades).
Característiques del medi natural: Caminada de muntanya, rural i urbana.
Grau de dificultat: mitjà (compte a l’estiu amb la calor).
valoreu bé les vostres forces abans de prendre la decisió de participar.
Riscos de la activitat: : Els riscos propis d’una caminada rural/muntanya (llegiu-los a normes-recomanacions). Compte! Hem de fer alguns trams per carreteres sense voreres ni vorals i hi ha una cruïlla de carreteres força perillosa. Estarem a Collserola i trobarem moltes bicicletes, tingueu present que és un perill afegit. Informeu-vos de les condicions meteorològiques abans de decidir la participació. Estem en temporada, de caça per tant, heu d’afegir com a risc el fet de compartir els espais amb els caçadors i la seva activitat.

Desplaçament al punt de sortida: agafarem el tren que surt del Castelldefels poble a les 7:00 fins a passeig de Gràcia, allà agafarem el Metro linia3 (verda) direcció Trinitat Nova, Baixarem a MUNDET  (compte ¡ no confondre amb munbau), agafarem la Sortida Muntanya i a dalt de les escales esperarem a les 7:50 per començar a caminar. Tingueu present que la hora de sortida la marca l’hora d’arribada a Mundet (que serà entre les 8:45 i 8:50), si perdeu el tren o el metro no us podrem esperar perquè el proper és força més tard. Òbviament no ens podem fer responsables dels retards del tren o metro i que per aquesta causa s’hagi de suspendre la caminada o canviar el recorregut. TORNADA: A Montcada agafarem el tren de la RENFE per a tornar a Barcelona o Castelldefels (fent canvi a Passeig de Gràcia).

Descripció: Des de Mundet pujarem fins al turó del Trac, tot seguit passarem a prop del mirador del portell, després seguiré uns corriols, en zig-zag fins arribar  al a font de Can Llosses (esmorzar). Després de l’aturada anirem fins a Sant Iscle i farem una curta visita  a la reserva natural de can Catà, per anar, tot seguit ca pa Montcada a on agafarem el tren de tornada.

ATENCIÓ:
El fet de participar voluntàriament en aquesta caminada, vol que dir que el participant assumeix i accepta els possibles danys que pugui patir. Això implica conèixer prèviament el risc potencial, objectiu i subjectiu que la activitat genera i l’assumeix.
Recordeu dur AIGUA suficient, menjar, gorra i protecció solar.  
(última actualització/revisió del text: febrer2016)


diumenge, 14 de febrer del 2016

Caminada al cavall Bernat (Garraf) ... feta !

Avui un grup de valents hem fet la caminada fins al cavall Bernat del Garraf, dic valents perquè el vent no ha fet enrera al grup d’avui i hem pogut fer el recorregut previst, tot i que ha hagut moments que les ratxes han sigut fortes. Afortunadament el sol ens ha acompanyat tot el matí i ha fet més suportable la forta personalitat del déu Eolo. Hem pogut arribar fins a la punta del cavall Bernat sense problemes, tot i que en aquest punt estàvem més sotmesos al vent, hem trobat un espai al raser a on esmorzar i poder fer la foto de grup.

dilluns, 8 de febrer del 2016

Diumenge 14/02/2016 Caminada CERN: Castelldefels – Cavall Bernat (Garraf) - Castelldefels.

 Caminada CERN: Castelldefels – Cavall Bernat (Garraf) - Castelldefels.

IMPORTANT:
1.- Es obligat que estigueu federats. Aquesta activitat no té assegurança.
2.- Heu de ser socis del C. Exta. Roca Negra
3.- Caminades limitades a 24 persones i és obligat que feu la inscripció (gratuïta) enviant un email, a la adreça cern.inscripcio@gmail.com, en l’assumpte feu constar caminada 14/02/2016 i en el missatge feu constar: caminada Bernat del 14/02/2016 i el vostre nom i cognoms sencers. Heu d’enviar la inscripció abans de les 14:00 del dissabte 13/02/2016, la llista es tancarà en aquest moment o al arribar a 24 participants, NO podran participar aquells que s’hagin inscrit més tard de la darrera persona acceptada (la nº 24). El fet d’inscriure’s implica haver llegit la documentació i acceptar els riscos de la caminada. A la primera caminada que vingueu d’aquest any heu de dur el full de la descàrrega de responsabilitats complimentat i signat.
4.-Heu d’haver llegit i acceptat les normes-recomanacions a la pestanya corresponen.
5.- Aquestes caminades són per a persones avesades a anar per la muntanya.
6.- Durant la caminada només el guia és la persona que pot comandar el grup, ell gestiona el camí, el ritme i les aturades.

Diumenge 14/02/2016
Sortida de la plaça del Ajuntament de Castelldefels
HORA d’inici: 8:30 del matí.
Caminada circular (final en aquest mateix indret)
Distància: 14.0 Km
Desnivell acumulat +: 650 m.(+ 650 m. negatiu = 1.300 m. total )
Alçada màx.: 423 m.
Duració aproximada recorregut:  4:00 h. (sense aturades)
Característiques del medi natural: Caminada de muntanya/rural
Grau de dificultat: mitjà (compte a l’estiu amb la calor)
valoreu bé les vostres forces abans de prendre la decisió de participar.
Riscos de la activitat: Els riscos propis d’una caminada urbana/rural (llegiu-los a normes-recomanacions). Els senders del Garraf son pedregosos i amb forts pendents. En els trams i cruïlles amb trànsit rodat s'ha de respectar el codi de circulació. Compte! La part del cavall Bernat té uns peny segats amb certa perillositat si us apropéssiu i no heu de fer-ho si teniu vertigen, també hi ha una avenc amb una gran obertura al ben mig del camí, compte no caure!. Informeu-vos de les condicions meteorològiques abans de decidir la participació. Estem en temporada, de caça per tant, heu d’afegir com a risc el fet de compartir els espais amb els caçadors i la seva activitat.

Descripció: Des de la plaça del Ajuntament de Castelldefels començarem la caminada per Can Ganxo, turó del fatjó i puig del cérvol per anar camí de la Morella fins l’abocador a on girarem cap el cavall Bernat (esmorzar). La tornada serà pel mateix camí.

ATENCIÓ:
El fet de participar voluntàriament en aquesta caminada, vol que dir que el participant assumeix i accepta els possibles danys que pugui patir. Això implica conèixer prèviament el risc potencial, objectiu i subjectiu que la activitat genera i l’assumeix.
Recordeu dur AIGUA suficient, menjar, gorra i protecció solar.  
(última actualització/revisió del text: febrer2016)


diumenge, 7 de febrer del 2016

Caminada S. Pere Ribes – Montgros – Vilanova (comparses / Carnaval)... feta !

Avui hem fet la caminada S. Pere Ribes – Montgros – Vilanova, hem tingut un temps excel·lent per a caminar, és cert que a primera hora estava ennuvolat (ha plogut aquesta matinada), però la temperatura i l’ambient han sigut idonis, només el vent, a estones, ens ha destorbat un matí esplèndid per a caminar per la muntanya. Hem pujat al Montgros i hem baixat direcció Vilanova entre mig de grans finques i extensions de vinyes.

Al arribar a Vilanova hem participat com a públic d’excepció de les comparses, així ho havíem programat. Hem estat a la plaça de la Vila, hem vist entrar les comparses i viure la guerra de caramels, .... brutal, fantàstic, excepcional!!, un gran esdeveniment. Felicitats Vilanovins!!!, feu grans coses.

dilluns, 1 de febrer del 2016

Diumenge 07/02/2016 Caminada CERN: S. Pere Ribes – Montgros - Vilanova

Caminada CERN: S. Pere Ribes – Montgros – Vilanova.

IMPORTANT:
1.- Es obligat que estigueu federats. Aquesta activitat no té assegurança.
2.- Heu de ser socis del C. Exta. Roca Negra
3.- Caminades limitades a 24 persones i és obligat que feu la inscripció (gratuïta) enviant un email, a la adreça cern.inscripcio@gmail.com, en l’assumpte feu constar caminada 07/02/2016 i en el missatge feu constar: caminada Vilanova del 07/02/2016 i el vostre nom i cognoms sencers. Heu d’enviar la inscripció abans de les 14:00 del dissabte 06/02/2016, la llista es tancarà en aquest moment o al arribar a 24 participants, NO podran participar aquells que s’hagin inscrit més tard de la darrera persona acceptada (la nº 24). El fet d’inscriure’s implica haver llegit la documentació i acceptar els riscos de la caminada. A la primera caminada que vingueu d’aquest any heu de dur el full de la descàrrega de responsabilitats complimentat i signat.
4.-Heu d’haver llegit i acceptat les normes-recomanacions a la pestanya corresponen.
5.- Aquestes caminades són per a persones avesades a anar per la muntanya.
6.- Durant la caminada només el guia és la persona que pot comandar el grup, ell gestiona el camí, el ritme i les aturades.

Diumenge 07/02/2016
Sortida de S. Pere de Ribes
HORA d’inici: 8:15 del matí. aproximadament. (L’hora de sortida serà l’hora d’arribada del bus que ve de Sitges)
Caminada NO circular (inici a S. Pere Ribes – final a l’Estació de tren de Vilanova).
Distància: 15.0 Km
Desnivell acumulat +: 490 m.(+ 530 m. negatiu = 1.020 m. total).
Alçada màx.: 360 m.
Duració aproximada recorregut:  4:00 h. (sense aturades).
Característiques del medi natural: Caminada de muntanya, rural i urbana.
Grau de dificultat: mitjà (compte a l’estiu amb la calor).
valoreu bé les vostres forces abans de prendre la decisió de participar.
Riscos de la activitat: : Els riscos propis d’una caminada urbana/rural (llegiu-los a normes-recomanacions). Els senders del Garraf son pedregosos i amb forts pendents. En els trams i cruïlles amb trànsit rodat s'ha de respectar el codi de circulació. Compte! Hem de fer alguns trams per carrers i carreteres sense voreres. Informeu-vos de les condicions meteorològiques abans de decidir la participació. Estem en temporada, de caça per tant, heu d’afegir com a risc el fet de compartir els espais amb els caçadors i la seva activitat. En aquesta ocasió hi ha un risc afegit, ja que al arribar a Vilanova anirem a la plaça de la Vila a veure la guerra de caramels i podem rebre algun cop (qui no vulgui, pot saltar-se aquest moment, anar a la estació, està a prop, i marxar amb el tren).

Desplaçament al punt de sortida: A S. Pere de Ribes hi anirem amb l’autobús (72) que va de Sitges a Vilanova. L’agafarem a la parada que està a davant de l’estació de tren de Sitges a les 8:00 del matí.
Els que anem des de Castelldefels agafarem el tren de les 7:37 (arriba a Sitges a les 7:50) (per als que vinguin de BCN el tren passa per: Psg. Gracia: 7:08 - Sants: 7:15 )
Tingueu present que la hora de sortida la marca l’hora d’arribada a S. Pere de Ribes de l’autobús (que serà al voltant de les 8:15), si perdeu el tren o l’autobús no us podrem esperar perquè el proper és força més tard. Òbviament no ens podem fer responsables dels retards dels tren o busos i que per aquesta causa s’hagi de suspendre la caminada o canviar el recorregut.

Descripció: Des de S. Pere de Ribes pujarem el Montgros (esmorzar a mitja baixada) per després anar cap a can Martí, masia de Cabanyes, per a Vilanova a on veurem una estoneta les comparses i la guerra de caramels, actes inclosos dins del carnaval d’aquesta ciutat. Després seguirem fins l’estació de tren.

ATENCIÓ:
El fet de participar voluntàriament en aquesta caminada, vol que dir que el participant assumeix i accepta els possibles danys que pugui patir. Això implica conèixer prèviament el risc potencial, objectiu i subjectiu que la activitat genera i l’assumeix.
Recordeu dur AIGUA suficient, menjar, gorra i protecció solar.  

(última actualització/revisió del text: gener2016)