... caminant pel Garraf

... caminant pel Garraf
...gaudiu amb nosaltres del Garraf... de la muntanya!

dilluns, 11 de desembre del 2023

Resum dels més de catorze anys de les caminades dels diumenges... fet!

Ahir, diumenge 10/12/2023, vam donar per acabat el llarg període de les nostres caminades (fontanacaminant/CERN) dels diumenges. Han estat 14 anys, 5 mesos i 20 dies en els quals us hem ofert diversitat de recorreguts, paisatges, vivències, curiositats, companys/es i alegries.

Durant tot aquest temps hem realitzat 558 caminades, amb més de 10.000 quilòmetres compartits en unes quasi 3.000 hores de conversa entre vosaltres. Durant aquests anys també hi ha hagut diferents entrebancs quant a la disponibilitat: hem patit un llarg confinament per la COVID, a mi m'han operat dues vegades, han nascut cinc dels meus set nets, hem lamentat la pèrdua de familiars molt directes, he viatjat tres vegades per fer de cooperant, hem fet vacances, hem celebrat Nadal i també la Setmana Santa..., a pesar de tot això, hem convocat una mitjana de 40 sortides anuals, és a dir que, durant més de catorze anys, heu tingut una oferta de senderisme quasi cada diumenge, cada diumenge!

En tot aquest temps, hem intentat compartir amb vosaltres tot el que hem après i tot el que sabem de la muntanya, us hem ensenyat nocions d'orientació, us hem explicat històries del nostre entorn i també curiositats. Durant la pandèmia vam oferir-vos tot el que ens permetien les autoritats, tant quan només podíem ser tres persones a les sis del matí, com quan podíem ser cinc dins del municipi que ho vam muntar en dos grups separats i contigus perquè el màxim nombre de vosaltres pogués sortir de casa per fer exercici i alliberar la ment. Per altra banda, i per poder ampliar el catàleg de caminades, en els dies festius i de vacances, fèiem excursions "exploradores" en les quals, unes poques persones van tenir el privilegi de ser convidades a compartir les experiències de les noves troballes. També, tots heu pogut gaudir de dinars en cases de companys/es que ens l'han ofert, hem anat al teatre, al cinema o a activitats guiades.

Està clar que durant tot aquest temps us hem donat tot el que podíem i més. Estem contents!, ho hem fet perquè volíem fer-ho i mai hem tingut cap compensació de cap mena (ni tan sols en concepte de desplaçaments a les reunions per col·laborar o informar-nos de temes relacionats amb l'entitat, l'esport o el medi ambient), a excepció de la gratitud manifesta d’alguns companys/es.

Finalment, vull dir-vos que un dia o altre això s'havia d'acabar i va ser ahir. Me'n vaig feliç per la feina feta i crec que he intentat fer-ho bé amb l’objectiu principal que tothom es divertís salvaguardant la integritat i la seguretat, però me'n vaig un pèl trist perquè no he aconseguit crear la companyonia de grup, ni l'esperit d'un club basat en l'excursionisme. Tampoc he sabut guanyar-me la simpatia de la gent i el guiatge, obligatòriament tècnic, m'ha allunyat de tothom qui no feia el gest d'apropar-se. Aquest és el llast que m'enduc i que no he sabut capgirar: la imatge (mal donada) que érem una empresa i jo un guia contractat, i no que jo era un company més. Segurament, això és el que he fet malament, com moltes altres coses que sé que no han estat al gust de tothom.

Jo us voldria demanar, a totes les quasi 350 persones que en un moment o altre heu participat en les activitats d'aquest gran grup, que us quedeu amb el record de tot el positiu que heu trobat en les sortides dels diumenges, amb la bona gent que heu conegut, amb els riures que heu compartit, amb les aventures que heu passat i amb els nous horitzons que se us han obert.

Activitats fontanacaminant/CERN compartides durant 14,5 anys..., fetes!

Salut!

Ches (Francesc Fontana)

(PD: Avui acomiado les caminades engegades fa catorze anys i mig, però la meva tasca amb el CE Roca Negra que vaig iniciar fa catorze anys quan vaig començar a comunicar les nostres sortides, els meus dotze anys amb responsabilitats, entre elles la de secretari i els darrers set anys com a president, acabaran a principis del 2024, un cop finalitzada la segona tanda de llicències i celebrada l’assemblea general 2024 en la qual presentaré la meva dimissió).Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada