... caminant pel Garraf

... caminant pel Garraf
...gaudiu amb nosaltres del Garraf... de la muntanya!

dimarts, 31 de març del 2015

Consells dels bombers per a activitats de muntanya

Consells dels bombers per a activitats de muntanya

http://web.gencat.cat/ca/actualitat/detall/20150330_Consells-dels-bombers-per-activitats-de-muntanya

Amb l’arribada del bon temps i la Pasqua es preveu una gran afluència de persones al medi natural.

Els Bombers de la Generalitat volen recordar la importància de seguir consells de seguretat durant aquests dies de vacances en què molts aprofiten per fer una escapada a la muntanya per practicar-hi alguna activitat esportiva, des de senderisme fins a escalada, entre moltes d’altres.

En general, i a l’hora d’anar a fer una activitat a la muntanya, és molt important seguir lesrecomanacions següents per tal d’evitar accidents al màxim:

Abans de començar l’activitat:
- Informeu-vos de les condicions meteorològiques i de la possible evolució del temps
- Planifiqueu l’activitat i tingueu molt en compte la possible durada. És important dur mapes actualitzats de la zona que preveiem recórrer.
- És important que aneu sempre acompanyats o, si no, que informeu algú de l’activitat que heu previst, del recorregut i de l’horari aproximat.
- Cal que porteu l’equipament i el material adequat a l’activitat que voleu fer. En especial, davant la possibilitat que es faci fosc, és molt important dur un llum frontal de LED i roba d’abric.

Durant la marxa:
- Si aneu en grup, mantingueu el contacte amb la resta de companys.
- Fixeu punts de referència en el recorregut per orientar-vos.
- Hidrateu-vos sovint i mengeu aliments energètics.
- Si fa fred, no deixeu de caminar.

En cas d’accident:
- Mantingueu la calma i truqueu al telèfon d’emergències 112. Les trucades a aquest servei es poden fer fins i tot des de telèfons mòbils que no tenen saldo.

Per una altra banda, cal recordar que als Pirineus encara hi ha força neu i, per tant, un alt risc d’allaus. Cal tenir en compte, doncs, aquest risc i seguir els consells següents:
- Cal que us mantingueu informats de l’evolució meteorològica, bé sigui a través dels mitjans de comunicació o del telèfon d’informació ciutadana, 012.
- Si voleu fer activitats a la neu, no realitzeu excursions fora de pistes. Les informacions del Servei Meteorològic de Catalunya indiquen la persistència del perill d’allaus.
- En cas d’allau, cal que sigueu molt precisos amb el missatge que transmeteu i dir el lloc de l’accident; el nombre de persones accidentades i l’edat; la situació de l’accidentat: si està ferit, conscient, si sagna i si respira i precisar les condicions meteorològiques del lloc de l’accident.

- Recordeu que, en cas d’emergència, heu de trucar al telèfon únic d’emergències, 112.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada