... caminant pel Garraf

... caminant pel Garraf
...gaudiu amb nosaltres del Garraf... de la muntanya!

dilluns, 11 de juliol del 2016

Els Bombers han treballat avui en set rescats de muntanya

Noticia de la Generalitat d’aquest diumenge

Els Bombers de la Generalitat han treballat avui en set rescats de muntanya
Diumenge, 10 de juliol de 2016
Els Bombers de la Generalitat recorden que abans de sortir a fer una activitat al medi natural es tinguin en compte els consells de seguretat a la muntanya
Excursionista amb contusió a la cama a Manresa (Bages)
A les 07.41 hores els Bombers de la Generalitat han estat alertats d’un accident que ha patit una dona de 54 anys mentre practicava senderisme al camí de les Torres al Poal, a Manresa. Una dotació dels bombers l’ha atès, juntament amb el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que l’ha traslladat en estat menys greu a l’Hospital General de Manresa amb una contusió a la cama.

Jove precipitat al riu a Montagut i Oix (Garrotxa)
Cap a un quart d’onze del matí els Bombers de la Generalitat han rebut l’avís d’un noi de 24 anys  que ha caigut per un desnivell d’uns 15 metres mentre intentava rescatar el seu gos a la pista de la Muntada, a Montagut i Oix. El jove ha caigut a una zona poc profunda del riu i no en podia sortir a causa de la dislocació que ha patit a l’espatlla.

Un helicòpter amb una dotació de bombers del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) ha rescatat el noi i l’ha portat fins a una ambulància del SEM, que l’ha trasllada a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa.

Escaladora amb possible fractura al peu al Pedraforca
A la una del migdia els Bombers han estat alertats d’un accident d’escalada a la cara Nord del Pedraforca, a Saldes (Berguedà). Una escaladora de 42 anys es trobava en un relleix de la via Panys, a uns 1.700 metres d’altura amb el peu possiblement fracturat.

S’ha activat per aquest servei un vehicle terrestre i un helicòpter amb bombers GRAE que han fet un gruatge per treure la ferida del lloc de l’accident. El SEM ha evacuat la dona a l’Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga.

Excursionista amb possible cardiopatia a Campdevànol (Ripollès)
Un vehicle terrestre i un helicòpter dels bombers amb una unitat GRAE s’han activat aquesta tarda per un avís de rescat de muntanya rebut a les 16.46 hores. Uns excursionistes han avisat els serveis d’emergències d’un home de 59 anys amb antecedents cardíacs que es trobava malament a una zona de difícil accés de la Font del Querol, a Campdevànol. L’helicòpter l’ha portat fins a una helisuperfície on l’ha atès el personal del SEM. Una ambulància l’ha traslladat a l’Hospital de Campdevànol en estat menys greu.

Dona amb fractura al turmell a Queralbs (Ripollès)
Poca estona després, a les 15.05 hores, un nou avís al Ripollès ha fet que els Bombers de la Generalitat activessin l’helicòpter amb una dotació GRAE. Aquest cop a la ruta que va de Núria a Queralbs, al pont del Cremal, on no pot accedir l’ambulància. Una dona de 40 anys s’ha accidentat, l’helicòpter l’ha extret i l’ha portat fins a l’ambulància. El SEM l’ha traslladat a l’Hospital Campdevànol amb una fractura al turmell, en estat menys greu.

Excursionista amb fractura a la cama a Torrelles de Foix (Alt Penedès)
A les 15.26 hores els Bombers de la Generalitat han estat alertats d’un accident d’una dona de 48 anys que ha caigut per un terraplè d’uns dos metres de desnivell mentre feia una excursió a la Font de les Dous, a Torrelles de Foix (Alt Penedès). Dues dotacions dels bombers han acudit al lloc de l’accident per portar la ferida a l’ambulància. La dona ha patit una fractura a la cama i ha estat ingressada a l’Hospital de Vilafranca.

Dos escaladors atrapats en una via al Bruc (Anoia)
Cap a les cinc de la tarda, els Bombers de la Generalitat han activat un helicòpter amb el GRAE per l’avís d’un nou rescat de muntanya. Dos escaladors s’han quedat immobilitzats a 100 metres d’altura per un problema amb les cordes mentre feien un ràpel a l’agulla de la Bandereta, al Bruc (Anoia) , del massís de Montserrat. L’helicòpter dels bombers treballa ara mateix per rescatar-los.

Els Bombers de la Generalitat recorden que abans de sortir a fer una activitat al medi natural es tinguin en compte tot els consells de seguretat a la muntanya. Els podeu consultar en aquest enllaç www.gencat.cat/interior/seguretatmuntanya.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada