... caminant pel Garraf

... caminant pel Garraf
...gaudiu amb nosaltres del Garraf... de la muntanya!

dilluns, 10 de setembre del 2012

Diumenge 16/09/2012 Caminada Queralbs – Núria - Queralbs

La caminada del 16/09 serà la número 100 des que vam començar, Maria del Mar i jo, a convocar sortides per la muntanya. Per celebrar-ho volem fer una sortida singular i hem previst fer la:  

Caminada Queralbs – Núria - Queralbs

Diumenge 16/09/2012 - Sortida des de Queralbs a les: 8:45 del matí - aproximadament. (final en aquest mateix indret). El punt de trobada és el bar de l’hostal “les Roquetes” a la mateixa carretera de Queralbs, pocs metres abans de la plaça del poble.

Núria està a 2.000 m d'alçada i ens agradaria gaudir d'un bon dia, per tant, si el pronòstic del temps no és bo, no farem aquesta caminada. Estigueu atens al blog fins el dia abans de la caminada perquè, si no tenim clar que el temps pugui ser bo, no anirem a Núria i farem una caminada alternativa per algun altre indret que anunciarem en el blog.

Recorregut:
Distància: 16 Km
Desnivell acumulat de pujada: 940 m.
(penseu dur roba d’abric i impermeable, pot fer fred quan arribem a dalt, aquesta setmana han tingut unes mínimes inferiors a 10ºC )
Pujada des de Queralbs a Núria pel roc del Dui i baixada pel pont de cremal.


Heu de saber que és una caminada dura. Pujar i baixar son 16 Km i 940 m de desnivell positius, i l’hem de fer amb "alegria", a bon ritme per tal de no tornar massa tard. Queralbs està lluny això vol dir que haurem de matinar molt, que haurem de dur dos entrepans com a poc, un per esmorzar a Núria i l'altre per dinar a Queralbs i tornarem tard. La pujada a Núria és dura i la baixada és incomoda, per tant us recomano que ho estudieu i feu la part de recorregut que cregueu més dura amb el cremallera. Tingueu ben present que si no podeu dur el ritme adient estareu retardant a tot el grup, per tant abans de que la caminada s’allargui més del compte i arribem massa tard a Queralbs, heu de decidir si un dels dos trams (pujada o baixada) el fareu amb el cremallera (preus aproximats a dia d’avui: pujada o baixada: 12,55 euros - anada i tornada 20,10 euros).

En resum, haurem de sortir molt aviat, heu de saber si tindreu plaça de cotxe, és una caminada dura (heu de triar si voleu pujar i baixar, només pujar o només baixar), és una caminada cara perquè s'ha de pagar el desplaçament i/o el cremallera, haurem de esmorzar i dinar, arribarem tard a casa (calculo que serà més tard de  les 6 de la tarda). Segons la via Michelin el cost d’anar i tornar des de Barcelona o Castelldefels és de 40 euros, import que s’ha d’abonar entre els que vagin a cada cotxe.

Atenció: Dificultat Alta: Camí d'alta muntanya, feu atenció a la durada i el desnivell a superar. Aquesta és una caminada dura pel desnivell i perquè s’ha de fer a bon ritme per tal d’arribar a Queralbs abans de dinar. Valoreu bé les vostres forces abans de prendre la decisió de participar. Recordeu que els que participeu en el esdeveniment ho feu sota el vostre risc i responsabilitat.
El convocant no té cap mena de responsabilitat sobre les persones ni les coses davant de qualsevol incident, accident, pèrdua o d’altres danys o perjudicis que es puguin ocasionar abans, durant, o com a conseqüència de l’excursió. L’activitat no està federada ni té cap assegurança.

Recordeu dur AIGUA suficient, menjar suficient per esmorzar i dinar, gorra i protecció solar, potser també sigui necessària alguna roba d’abric, pot fer fred a Núria.  


Text extret de la web de la vall de Núria:
El “Camí Vell" de Queralbs a Núria és , probablement, un dels itineraris de muntanya més característics de Catalunya i dels Pirineus. En sentit ascendent o bé de baixada, és una magnífica oportunitat per a conjugar esport, tradició i natura. Camí antic, utilitzat durant segles pels pelegrins com a ruta d'accés al Santuari, farcit d'història i de llegendes.
Avui, ascendent o de baixada, o bé combinat amb el cremallera de Núria, és un itinerari immillorable per a la pràctica excursionista, per a rememorar l'esforç dels peregrins i dels primers esquiadors i per a gaudir intensament de l'entorn natural de l'alta i mitjana muntanya pirinenca.
Dificultat: Camí d'alta muntanya, feu atenció a la durada i el desnivell a superar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada