... caminant pel Garraf

... caminant pel Garraf
...gaudiu amb nosaltres del Garraf... de la muntanya!

divendres, 15 de novembre del 2013

La Generalitat ha inclòs l'estany Olla del Rei JoanII en l'inventari de zones humides de Catalunya

Estem d’enhorabona !!!, noticia extreta de la revista “elcastell.org” del 15/11/2013:

http://www.elcastell.org/ca/index/8330/La-Generalitat-inclou-la-bassa-de-la-UPC-a-Castelldefels-en-.html

La Generalitat inclou la bassa de la UPC a Castelldefels en l'inventari de zones humides

La mesura incrementa la protecció de la zona i confirma la importància del Delta com a espai d'estada d'ocells
La Generalitat ha inclòs l'estany Olla del Rei del Campus de la UPC de Castelldefels, conegut com la Bassa de la UPC, en l'inventari de zones humides de Catalunya. La mesura suposa un increment de la protecció de la zona, que queda protegida genèricament per la Llei d'Espais Naturals.
La zona humida del Campus de la Mediterrània de la UPC es va crear el 1998. Es tracta d'un conjunt de canals i llacs interconnectats que estan envoltats per una zona enjardinada que s'utilitza com a zona d'oci per als alumnes.
En els últims anys entitats ecologistes com Depana o SOS Delta del Llobregat han elaborat censos de colonització de la fauna i de la flora de l'espai per posar-lo en valor i destacar la seva importància en l'ecosistema del Delta del Llobregat.
A la zona s'ha desenvolupat un canyís i un cinturó continu de bogues que afavoreixen relativament espais tranquils per a la fauna. Les entitats ecologistes han inventariat 6 espècies d'hidròfits, entre els quals destaquen espècies del gènere Chara. A la zona més propera a les llacunes predominen les zones amb gespa i alguns arbres com pins o àlbers.
La fauna és l'element natural més destacat i a les espècies habituals d'aquest tipus d'ambients se sumen espècies com l'agró, el martinet blanc o la polla blava.

Fonts de SOS Delta del Llobregat subratllen la importància de la conservació d'un espai que es veu més com una zona verda que com un espai natural i recorden que en els últims anys s'han produït episodis de contaminació d'aigües que han afectat la vegetació o s'ha detectat la presència d'escombraries.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada